Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 3. junij 2024 UP FAMNIT tudi letos na že tradicionalnih ZOTKINIH TALENTIH

V nedeljo, 2. junija 2024, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala slovesna razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanje mladih raziskovalcev, v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) - ZOTKINI TALENTI. 

Pred slavnostnim dogodkom je v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma potekala tudi aleja fakultet in organizacij, kjer sta se tradicionalno predstavila Oddelek za matematiko in Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT. Tudi tokrat so za mimoidoče pripravili zanimive matematične miselne in logične igre ter predstavili uporabo VR očal. Na aleji so se predstavile tehniške, naravoslovne in druge fakultete, nekaj podjetij in uspešnih projektov, ki so pri nas in po svetu predstavljali ZOTKS.

   

Na letošnji prireditvi se je zbralo več kot 1400 mladih (osnovno- in srednješolcev, pa tudi študentov s področja logike), njihovih staršev, mentorjev in drugih gostov. Med razglasitvijo nagrajencev in podelitvijo priznanj so za popestritev poskrbeli nadarjeni mladi, ki so se v tem šolskem letu še posebej izkazali. Častni pokrovitelj in govorec na letošnji prireditvi je bil minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.