Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 12. avgust 2024 Tretja nagrada za Diarja Gashija na Mednarodnem matematičnem tekmovanju za študente 2024

Od 5. do 11. avgusta 2024 so trije študenti naše fakultete, vsi z dodiplomslega študijskega programa Matematika, sodelovali na Mednarodnem matematičnem tekmovanju za študente (IMC), ki ga je gostila Ameriška univerza v Bolgariji. Na dogodku se je več kot 300 študentov pomerilo v reševanju nalog s področij algebre, analize, geometrije in kombinatorike.

Diar Gashi je pokazal odlične matematične spretnosti pri reševanju zahtevnih nalog in si s tem prislužil tretjo nagrado. Esmir Zoletić je prejel pohvalo in Dmytro Tupkalenko potrdilo o udeležbi.

Našo ekipo je uspešno vodil Gregory Robson (Oddelek za matematiko na FAMNIT). Med najuspešnejšimi vodji ekip na tekmovanju je bil tudi Besfort Shala, alumni naše fakultete, ki je vodil ekipo Univerze v Bristolu.

IMC nudi študentom matematike na univerzah edinstveno izkušnjo. Spodbuja vključujoče, varno in spodbudno okolje, ki udeležencem omogoča sodelovanje v zahtevnih tekmovanjih, vzpostavljanje stikov z matematiki z vsega sveta ter razmišljanje o mednarodnih kariernih priložnostih za tiste, ki so vešči matematike.

Letošnja izvedba je bila že 31. po vrsti, v vseh dosedanjih tekmovanjih pa so sodelovali udeleženci iz več kot 200 institucij iz več kot 50 držav.

Našim študentom za uspeh iskreno čestitamo!


Dmytro Tupkalenko, Diar Gashi, Esmir Zoletić in Gregory Robson (z leve proti desni)