Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 7. oktober 2024 ŠtartUP za popoln začetek študijskega leta 2024/25!

Za nami je že četrta uspešna izvedba družabno-športnega dogodka ŠtartUP. Prva oktobrska sobota je bila ponovno namenjena sproščenemu druženju bruck, brucev, starejših študentov in strokovnih služb UP oziroma vseh tistih, ki so bili in so še vedno v pomoč študentom skozi celoten študij na Univerzi na Primorskem.  

      

Poleg pedagoških članic in inštituta UP so se predstavili tudi centri in enote univerze, ki so študentom predstavili, na kakšen način delujejo in povezujejo vsebine univerze z okoljem. V posebno pomoč so bili Tutorji UP in pa mednarodna služba, ki je študente seznanila z mednarodnimi opcijami, posebno v okviru pridružitve Evropski univerzi Transform4Europe.

Letošnja udeležba društev, organizacij in podjetij je bila rekordna. Del našega dogodka je bilo več kot 55 razstavljalcev, ki so naš ŠtartUP še bolj obogatili in popestrili. Ravno zaradi njihove velike donacije daril pa je bil zelo uspešen in raznolik tudi ŠtartUP-ov srečelov, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. 

Kot vsako leto se je tudi letošnji dogodek odvijal v duhu dobrodelnosti, saj je vsak razstavljalec udeležbo potrdil s simbolično kotizacijo, ki je bila v celoti in neposredno nakazana društvu Palčica Pomagalčica. Letos je bil ta humanitarni duh toliko večji zaradi sodelovanja obalnih brivcev po imenu Barberijansquad, ki so na dogodku v zameno za striženje zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih ravno tako za študente v stiski namenili društvu Palčica Pomagalčica.

Tudi letos smo ostali zvesti naši zeleni zavezi trajnosti. Vsak je prinesel svoj lonček ali steklenico za pijačo. Za prostovoljni prispevek pa so bile s strani Centra uporabnih predmetov, ki deluje pod okriljem Komunale Izola, na voljo tudi skodelice za kavo. Tradicionalno so sledili slastni bobiči za kosilo, ki so jih udeleženci po koncu dogodka lahko vzeli tudi domov.  

Letos je dogodek obiskalo več kot 500 študentk in študentov, sprejelo pa jih je več kot 100 zaposlenih in predstavnikov društev. S skupnimi močmi nam je uspelo pripraviti enega večjih dogodkov za študente Univerze na Primorskem, ki je obogatil začetek študijskega leta.

Vsem študentkam in študentom želimo uspešen začetek, potek in zaključek študijskega leta 2024/25!