Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 8. avgust 2024 Sodelovanje z UNESCO za podporo študentom UP na področju STEM

V sredo, 7. avgusta 2024, se je delegacija Regionalnega urada UNESCO za znanost in kulturo v Evropi s posebnim poudarkom na Jugovzhodni Evropi in Mediteranu (s sedežem v Benetkah, Italija) sestala z vodstvom UP in UP FAMNIT, da bi razpravljali o možnem sodelovanju za podporo študentom na področju STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika).

Srečanje s predstavnicama UNESCO, Megumi Watanabe in Lauro Bortolutti, se je osredotočalo na podporo UNESCO Štipendijskemu skladu UP, ki je namenjen nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov na UP.

Med obiskom se je delegacija srečala tudi z mednarodnimi študenti, prejemniki štipendij in raziskovalci, ki aktivno delujejo na področju STEM. Raznolika in perspektivna akademska skupnost na UP je obiskovalcem omogočila vpogled v izzive in priložnosti, s katerimi se soočajo študenti in raziskovalci na teh področjih. Obisk je vključeval tudi ogled knjižnice UP in nekdanjega Servitskega samostana, edinega spomenika državnega pomena v historičnim mestnem jedru Kopra, ki je zdaj pod okriljem UP.

Na srečanju so bila zastavljena izhodišča za prihodnje sodelovanje, ki bo izboljšalo izobraževalne in karierne možnosti za študente.