Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 30. september 2024 Obisk delegacije z Estonske akademije umetnosti EKA na UP

UP je v obdobju od 23. do 27. septembra obiskala delegacija EKA (Estonian Academy of Arts), partnerica v T4EU, s ciljem po dodatni izobraževalni vsebini na temo trajnostne gradnje. Devet študentov je dobilo dragoceno znanje o delovanju raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE in o inovativnih pristopih na področju obnovljivih materialov in trajnostne gradnje.

Voljni novega znanja so se študenti poletne šole udeležili z že nabranim znanjem o vrednotah in načelih novega evropskega bauhausovega kompasa, inženirskih živih arhitekturnih materialih, kriterijih za okoljska in ergonomska oblikovanja na področju obnovitvenih del ter akustike v prostoru. Poleg izobraževanj, seminarjev in delavnic so se imeli priložnost tudi pobliže spoznati z znamenitostmi našega okolja. Ogledali so si Sečoveljske soline in skrite kotičke Izole. Zadnji dan poletne šole pa so imeli priložnost prisluhniti vodenemu arhitekturnemu ogledu tržaške univerze.

S tem se je tudi uspešno zaključila še ena izmed poletnih šol na UP, v okviru katere so študenti pridobili tri kreditne točke, in nakazala na neprecenljivo izmenjavo znanja, ki ga bodo študenti zagotovo lahko nekoč uporabili tudi v svojem delovnem okolju.