Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 16. maj 2024 Iskanje programskih rešitev in mreženje s podjetji: Uspešen zaključek 27 - urnega dogodka - Famnitov Hackathon 3.0.

Ekipa kluba Googlovih razvijalcev Univerze na Primorskem (GDSC Primorska) je v prostorih UP FAMNIT, že tretje leto zapored združila ljubitelje programiranja in kodiranja na Famnitovem Hackathonu 3.0.  

    

V vikendu med 11. 5. in 12. 5. 2024 je na UP FAMNIT sodelovalo 47 navdušencev programiranja in 12 ekip, ki so bile oblikovane samostojno ali na Hackathon Team Building dogodku pred Hackathonom.  Skozi 27 - urno izvedbo so udeleženci pokazali svoje kreativne sposobnosti, sposobnosti dela v timu in se izkazali v reševanju izziva v eni izmed štirih aktualnih tematik, zastopanih po naslednjem vrstnem redu:  

A) Rešitve za odkrivanje in preprečevanje goljufij: oblikovanje algoritmov za odkrivanje goljufivih dejavnosti pri finančnih transakcijah in preprečevanje nepooblaščenih dostopov. 

B) Integracija plačil s kriptovalutami: omogočanje brezhibnih plačil s kriptovalutami za namene spletnih nakupov. 

C) Iskanje inovativne/prilagodljive oblike za posredovanje informacij/vsebin na spletu. 

D) Pametni pomočniki. 

Najboljše ekipe, so ob koncu čakale bogate nagrade sponzorjev v skupni vrednosti 1550 evrov, pri čemer so člani ekipe za prvo mesto prejeli  750 evrov, za drugo mesto 500 evrov in za tretje mesto 300 evrov.  

Tudi druge ekipe so prišle do odličnih programerskih rešitev, veliko študentk in študentov pa je bilo povabljenih tudi na nadaljnja srečanja sponzorjev, kjer bodo razpravljali o morebitnih možnostih za pripravništva. 

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in organizacijam, ki so izkazale zanimanje za mreženje z našimi študenti: podjetja Outbrain, Dinit, Epilog in HICUP lab. Nekateri njihovi predstavniki so med tekmovanjem prevzeli tudi mentorske vloge in sestavljali žirijo za ocenjevanje končnih rešitev. 


Študentski klubi Googlovih razvijalcev (Google Developer Student Clubs) so skupine študentov dodiplomskih ali podiplomskih programov na posameznih univerzah v mednarodnem okolju, ki delujejo na področju Googlovih tehnologij.   

GDSC Primorska omogoča razvijalcem okolje za učenje in v svoj krog vabi študente vseh dodiplomskih in podiplomskih programov, ki stremijo k nadgrajevanju svojega znanja in spretnosti na področju sodobne tehnologije. Učenje poteka v obliki interaktivnih delavnic in seminarjev, pri katerih sodelujejo tudi predavatelji, ki člane opremljajo s svojim širokim znanjem in dobrimi praksami. 

Člani kluba z veseljem sprejemajo tudi ideje in predloge za še boljše delovanje skupnosti. Kontaktirate jih lahko preko elektronskega naslova gdsc.primorska@gmail.com. 

Vabimo vas tudi k ogledu GDSC Primorska Facebook in Instagram profilov.