Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 26. september 2024 Doktorski študent Ivan Damnjanović na prestižnem 11. forumu Heidelberg Laureate

Ivan Damnjanović, doktorski študent študijskega programa Matematične znanosti na UP FAMNIT, je bil sprejet na priznani 11. forum Heidelberg Laureate (HLF), ki je potekal v Heidelbergu v Nemčiji od 22. do 27. septembra. Ta prestižni dogodek združuje izjemne mlade raziskovalce in ugledne nagrajence s področij matematike in računalništva, spodbuja sodelovanje ter navdihuje prihodnje generacije znanstvenikov.

Na forumu je Damjanović predstavil svoje raziskave z predavanjem in plakatno predstavitvijo z naslovom "Circulant Nut Graphs and Beyond". HLF služi kot edinstvena platforma za mreženje, izmenjavo idej in pridobivanje vpogledov vodilnih strokovnjakov, kar predstavlja pomemben mejnik na akademski poti raziskovalcev.

Vsako leto v okviru programa HLF Fundacija HLF organizira javno razstavo, osredotočeno na matematiko ali računalništvo, ki poteka v starem mestnem jedru Heidelberga. Da bi še dodatno navdihnili naslednje generacije mladih znanstvenikov, nagrajenci, ki se udeležujejo foruma, obiskujejo tudi lokalne srednje šole, kjer se pogovarjajo z dijaki in odgovarjajo na njihova vprašanja o delu na področju matematike in računalništva.

Heidelberški forum nagrajencev je cenjen zaradi svojega prizadevanja za premoščanje vrzeli med mladimi talenti in izkušenimi strokovnjaki ter spodbujanja odličnosti v raziskavah in inovacijah.