Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 16. oktober 2024 Biotehnološki vrh danes na Nacionalnem inštitutu za biologijo

BIOTEHNOLOŠKI VRH Z LEKOVIM DNEVOM ZA RAZISKOVALCE IN OGLEDOM NIB-a je danes, 16. 10. 2024, potekal na NIB (Nacionalni inštitut za biologijo) v Ljubljani. Dogodek je združil predstavnike iz akademskega sveta in industrije, da bi razpravljali o najnovejših dosežkih na področju biotehnologije.

Rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, je sodelovala v eni od ključnih točk dogodka – panelni razpravi z naslovom »Kako se na povečane potrebe po kadrih odzivamo v akademski sferi«. Poleg naše rektorice so v razpravi sodelovali še prof. dr. Zdravko Kačič (rektor UM), prof. dr. Gregor Majdič (rektor UL), Duša Marjetič (vodja Sektorja za visoko šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport) ter dr. Darja Ferčej Temeljotov (Strateški programi v Lek d.d.).

V sklopu srečanja je potekal tudi LEKOV DAN ZA RAZISKOVALCE, kjer so bili predstavljeni vrhunski dosežki, inovacije in dobre prakse iz Leka in drugih raziskovalnih ustanov. Tema letošnjega, že šestega Dneva za raziskovalce, je bilo področje biofarmacevtike (v povezavi s tematiko bioloških zdravil). V okviru programa je predavanje »Grafi 3D struktur proteinov« izvedel izr. prof. dr. Jure Pražnikar z Oddelka za aplikativno naravoslovje UP FAMNIT.

Znanstveno srečanje je služilo kot platforma za spodbujanje sodelovanja in inovacij na področju biotehnologije ter krepitev zavezanosti Slovenije k napredku znanstvenega raziskovanja in razvoja.

Dogodek je del projekta, ki se sofinancira iz sredstev javnega razpisa za podporo aktivnosti pisarn za prenos znanja (JR KTO) v okviru operacije, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Foto: Arhiv Lek