Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 1. oktober 2024 18. generacija študentov vstopa v novo študijsko leto na UP FAMNIT

UP je brucke in bruce pozdravila na tradicionalnem sprejemu bruck in brucev v živo, tokrat v piranski občini, na UP Fakulteti za turistične študije Turistica.

Študente je na sprejemu nagovorila rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, ki jim je zaželela »Prišli ste na odprto univerzo, pomagajte nam še dodatno širiti naše poglede, iskati drzne zamisli, presegati razlike, potiskajte nas iz cone udobja. Z zagnanostjo skupaj presegajmo meje svetov – le onkraj meja namreč leži prava svoboda.« (celoten nagovor je na voljo na povezavi).

Na UP FAMNIT (v Kopru in Izoli) so brucke in bruci skupaj s koordinatorji svojih študijskih programov sledili uvodnemu pozdravu, na katerem je bil prisoten tudi dekan UP FAMNIT, prof. dr. Ademir Hujdurović, prek prenosa v živo, nato pa v predavalnicah nadaljevali s predstavitvijo ključnih informacij ob začetku novega študijskega leta. Po srečanjih s koordinatorji je sledila še predstavitev Študentskega sveta in tutorjev UP FAMNIT ter Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Brucke in bruci formalno vrata fakultet prvič prestopijo prvega oktobra – a na UP smo v preteklem tednu že sprejeli tuje študente na t. i. orientacijskih dnevih.

V to študijsko leto Univerza na Primorskem prvič vstopa kot že polnopravna in aktivna članica Evropske univerze Transform4Europe (T4EU), saj bo prvega novembra že eno leto od vstopa in poglobljenega sodelovanja tako na področju izmenjav kot predvsem izvajanju skupnih predmetov, gostovanju članic na T4EU tednu v maju in pa drugih sodelovanjih, ki študente UP postavljajo v prave vloge evropskih študentov.

Dogajanje ob začetku novega študijskega nadaljujemo v soboto, 5. oktobra, ko bomo v Obmorskem parku Žusterna izpeljali dogodek Štart UP – športno-družabni dogodek za vse študente UP, kjer bodo potekale predstavitve različnih organizacij z Univerze ter iz lokalnega okolja, poskrbljeno pa bo tudi za glasbeni program in nagrade za uspešno opravljene aktivnosti na posameznih točkah.

Uradni podatki o vpisu za študijsko leto 2024/25 bodo sicer znani čez mesec dni.

Vsem študentkam in študentom želimo uspešno, zanimivo, pa tudi zabavno študijsko leto!